V.V. Reünie 3 – Sp. Rekken 2 1-3

Na een afgelasting vorige week, was het deze week weer tijd om een lekker potje te gaan voetballen.
Bijna het gehele team was de dag ervoor naar Schalke – Freiburg geweest, waarbij duidelijk werd hoe voetbal niet gespeeld dient te worden.
Voor de wedstrijd werd dit uitje uitgebreid geanalyseerd, maar vanaf het eerste fluitsignaal ging de knop om. Rekken was veel feller dan de thuisspelende ploeg en had het betere van het spel. Dit was opvallend, aangezien Rekken op de 1-na laatste plaats vertoeft en Reünie de koploper is. Er werd verzorgd opbouwend gevoetbald en er werd voor elke meter gevochten. Dit resulteerde in verschillende kansen, met als resultaat een mooie aanval, waarbij Robin Wegdam goed wegliep en de bal panklaar legde voor Jordy te Raa die de 0-1 binnen tikte bij de 2e paal.
Hierna werd het helaas al snel 1-1, door onoplettendheid bij een ingooi van de tegenstander. Rekken bleef rustig, alhoewel Reünie wel sterker werd in de wedstrijd. In de rust werd afgesproken op dezelfde voet door te gaan en van daaruit te kijken wat de mogelijkheden zijn.
In de 2e helft waren de teams weer in evenwicht en werden er aan beide kanten kansen gecreëerd. Robbin Wantia was hier na een kwartier wel klaar mee en besloot vanaf 20-25 meter snoeihard uit te halen met links en vond dat de bal maar via de onderkant van de lat binnen moest vallen. De rest van het team leek dit prettig te vinden, blijkend uit vreugdekreten, een innige omhelzing en door er alles aan te doen om deze 1-2 stand vast te blijven houden. Er werd goed verdedigd, maar de bus werd niet geparkeerd. Door enkele goede loopacties werden er kansen gecreëerd en zo werd de echt grote druk afgewend. 5 Minuten voor tijd schoot Maikel Stokkers van 10 meter over de middellijn een vrije trap binnen (vraag niet hoe), wat de laatste hoop voor Reünie de grond in boorde.
Al met al een wedstrijd om trots op te zijn met zijn allen. Zonder te wisselen werd op karakter de overwinning binnengehaald en zo kon iedereen (na)genieten met een lekker zonnetje op deze mooie dag.

Facebook reacties:

reacties

Gerelateerde berichten