Pupil van de week: Bryan van Bruggen

Maandag, tweede paasdag komt hekkensluiter Wolversveen naar Rekken om te voetballen tegen onze Sportclub. De 11 jarige Bryan van Bruggen mag bij deze wedstrijd de pupil van de week zijn. Net als iedereen in Rekken is Bryan van mening dat Sportclub Rekken de wedstrijd moet winnen anders komen er misschien grote problemen.

Bryan is geboren in Noordijk en is daarna verhuisd naar Neede. Toen hij 5 jaar was is hij in Rekken gaan wonen aan de Ruskesslatweg. Nu woont hij al weer een aantal jaren aan de Zuid Rekkenseweg in een mooie woonboerderij samen met zijn ouders Ellen en Roy en zijn zusje Lynn en kleine broertje Vince. Ook heeft de familie en aantal dieren in en om het huis. Frits is de naam van de lieve hond, die goed op het huis past. Buiten in de wei loopt de Shetland Pony Morrits en het konijn heet Nijn.

Bryan zit op OBS de Berkel in groep 8 bij de juf Marije Verbeek en juf Linda. Het is een leuke school en Bryan heeft het er erg naar zijn zin. Ook heeft hij best veel vrienden op school en ook daarbuiten. Waar hij ook heel veel zin in heeft is dat hij na de vakantie naar het Assink in Eibergen mag. Later wil Bryan rechercheur bij de politie worden.

Bryan heeft een druk leven. Hij is actief bij de drumband van Crescendo. Op donderdagavond is er les en verder mag hij mee met allerlei optredens zoals binnenkort dauwtrappen op hemelvaart, serenades brengen, meelopen met het corso en andere optochten, ook buiten Rekken. En natuurlijk ook optreden bij de concerten van de muziekvereniging. Verder helpt hij bij allerlei activiteiten die te maken hebben bij het bloemencorso. Bij Bryan thuis is het depot waar alle Rekkense dahlia’s worden verzameld en daar worden opgehaald door  verschillende bloemencorso’s in Nederland en soms het buitenland. Bryan helpt met veel inzet en plezier met het laden en lossen van de kratten met bloemen.

Bryan is een heel sportieve jongen. Toen hij 5 jaar was reed hij al pony. Zijn moeder reed paard en toen wilde Bryan het wel eens op een pony proberen. Pony rijden was niet echt zijn ding. Judo leek hem leuker. Daarom  ging hij op judoles bij ‘t Hofke in Neede. Het judoën ging prima en Bryan haalde al snel de oranje band en won daarnaast heel veel wedstrijden. Op een gegeven moment werd hij uitgeselecteerd voor een grote internationale wedstrijd in Berlijn. Bryan was in topvorm. Wat hij zich nog kan herinneren is dat hij gejudood en gewonnen heeft van een Duitse, een Poolse en een Engelse jongen. Uiteindelijk won Bryan het toernooi met grote overmacht. Als herinnering kreeg hij een mooie grote medaille.

Wie gedacht had dat Bryan nu zeker wel verder wilde met judo heeft het mis. Hij stopte met judo want hij wilde liever voetballen met zijn vrienden bij Sportclub Rekken.

Ruim een jaar geleden is hij lid geworden. Nu speelt hij in het D2 zevental als rechtsvoor. De D2 is een heel leuk team met 3 jongens en 6 meisjes. Iedereen kan goed met elkaar opschieten. Robin, Koen en Sanne zijn de trainers en daar kun je heel veel van leren. Bryan hoopt dat hij volgend seizoen in de D1 mag spelen in een elftal met allemaal jongens . En ook belangrijk om te vermelden: het aller-leukste bij Sportclub Rekken is  Gerrit de baas van de kantine.

Bryan hoeft niet lang na te denken over de vraag wie de beste speler van Rekken is. Dat is zijn vader Roy, de keeper van Rekken 4. Arjen Robben word door Bryan aangewezen als de beste voetballer van Nederland en de Braziliaan Neymar is de beste van de wereld. Bryan is supporter van FC Twente en vind Barcelona de mooiste club die er op de wereld is.

In de herfstvakantie is Bryan samen met zijn moeder een lang weekend naar Barcelona geweest. Dat was een heel mooie trip en ze zijn natuurlijk ook in stadion Camp Nou, de thuisbasis van Barcelona geweest. Bryan was heel erg onder de indruk van dit gigantische stadion waar bijna 100.000 mensen in kunnen. Aan het eind van de middag speelde Barcelona een thuiswedstrijd tegen Deportivo. Jammer genoeg was de wedstrijd uitverkocht want dat hadden Bryan en zijn moeder ook wel mee willen maken. Als herinnering aan de trip heeft Bryan een Barcelona shirtje en broekje gekregen. Wie deze aankoop wil bewonderen moet maar een keer komen kijken bij Sportclub Rekken op maandag of donderdagavond wanneer Bryan aan het trainen is.

Maandag moet het dus gebeuren. Rekken speelt thuis en Bryan mag de pupil van de week zijn. En wij van Sportclub Rekken hopen dat het een mooie en sportieve wedstrijd zal worden en dat Bryan, zijn familie, zijn vrienden en iedereen die komt kijken een onvergetelijke middag zullen hebben.

Facebook reacties:

reacties

Gerelateerde berichten