Rekken 6 wint in Winterswijk

In tegenstelling tot de meeste teams van Sportclub Rekken, diende Rekken 6 wel te voetballen afgelopen zondagmorgen.De regenval maakte veel speelvelden onbespeelbaar, maar het kunstgrasveld van FC Winterswijk was in prima conditie. Voor aanvang van de wedstrijd diende leider Ludy Koldeweij zich eerst nog wel even zijn hoofd te breken over de grote hoeveelheid spelers die hem ter beschikking stonden. Ondanks het zeer matige weer, waren nagenoeg alle spelers fit en aanwezig. Met uitzondering van Hans Onstein, die met knie klachten kampte. Doordat Henny Papenborg nog een griepje te boven moest komen en Henk Schepers later zou aansluiten, werd de selectie verkleind tot 16 spelers. Dat betekende dus 5 wissels. De keuze werd gemaakt om met die spelers te beginnen, die de afgelopen periode de meeste trainingsuren hadden gemaakt. Dit leidde uiteraard tot enige animositeit binnen de selectie, maar  ook niet meer dan dat.  Het zesde startte voortvarend en de kansen om op voorsprong te komen, dienden zich al snel aan. Helaas het vizier stond nog niet helemaal scherp. Uiteindelijk wist Barry Meddeler op aangeven van Henk Hagens de 0-1 binnen te tikken na een klein half uur. Dit was tevens de ruststand. In de rust werd de grote wisseltruc in gang gezet, want alle 5 reserves werden tegelijk gewisseld. Na rust moesten de vele wisselingen binnen het team even wennen, maar gaandeweg namen de mannen van Rek; ken 6 weer het heft in handen. Wederom werden mooie kansen niet benut. Een verraderlijke indraaiende hoekschop van Jan Barts werd 20 minuten voor tijd verkeerd verwerkt door Winterswijk, oftewel een eigen doelpunt, 0-2.  Keeper Marco Suythof moest hierna nog één keer al z’n keeperstalenten aanspreken, maar Rekken kwam niet meer in de problemen en de 3 punten konden worden bijgeschreven.

Mede doordat er verder niet gevoetbald werd in de klasse, is Rekken 6 opgeklommen naar een verdienstelijke tweede plaats.