Buurse-Rekken 3-1

De eerste wedstrijd na de winterstop werd door de vrieskou niet thuis maar uit gespeeld. Omdat de verwachting was dat de velden in Rekken afgekeurd zouden worden werd ervoor gekozen om de wedstrijd eerst bij Buurse te spelen en later in het seizoen in Rekken. Het was voor Rekken meteen een erg belangrijke wedstrijd na de winterstop. Als Rekken zou winnen dan stonden ze gelijk in punten met Buurse en was alles weer mogelijk. De volgende 11 namen verschenen aan de aftrap in Buurse:

5. Daan Scholte van Mast

Rekken begon sterk aan de wedstrijd dit leidde echter nog niet tot hele grote kansen. Tot in de 30e minuut Patrick Nijland met een goede actie de verdedigers van Buurse op het verkeerde been wist te zetten. Hij legde de bal klaar voor Koen helaas werd dit geen doelpunt maar de eerste grote kans was een feit. Kort hierna wist ook Buurse zijn eerste grote kans te creëren gelukkig voor Rekken wist Bram Helmers te voorkomen dat dit een doelpunt werd. In de 43e minuut werd via de rechterkant een goede aanval opgezet door Koen en Damas. Koen gaf de bal strak voor een daar stond Merijn die hem binnen kon werken. 0-1 voor Rekken met de rust.

Rekken wist dat ze na rust scherp moesten beginnen om de 1-0 vast te houden. Echter had Buurse het betere van het spel. Een afgeslagen cornerbal werd prachtig binnengeschoten door Buurse. 1-1.  Ongeveer 20 minuten voor tijd liep een speler van Buurse door op Dylan, er volgde een onverwachte rode kaart voor Buurse. Dit was het moment voor Rekken om druk naar voren te zetten en de 1-2 te maken. Het tegenovergestelde gebeurde helaas Buurse kreeg een onterechte penalty in de tachtigste minuut en deze werd binnen geschoten. Hierna probeerde Rekken nog wel wat te forceren maar dat lukte niet meer. In de negentichste minuut gaat de keeper van Rekken nog mee naar voren en wordt de bal door Buurse in het lege doel geschoten. 3-1 voor Buurse.   Zo speelde de scheidsrechter in deze wedstrijd dus een grote rol en heeft Rekken de punten in Buurse achter moeten laten. Volgende week speelt Rekken uit tegen BSC Unisson hier zal het vizier weer op scherp moeten om de eerste punten na de winterstop veilig te stellen.