Rekken JO13 kampioen!

Kampioenen:  In augustus begonnen de jongens en meisjes onder de 13 o.l.v. Trainer Tom en leiders Heino Meddeler en Maurice ten Barge aan het seizoen Voor een groot deel van de spelers betekende het voor het eerst op een groot voetbalveld spelen. Er werd vanaf het begin fanatiek getraind en het scheelde maar 1 doelpunt of ze waren een ronde verder in de beker. 2 overwinningen en een gelijkspel, maar een doelpunt te kort voor de volgende ronde.

Na dit bekeravontuur begonnen we dus optimistisch aan de competitie. Helaas werd de eerste wedstrijd daarin meteen verloren. Gelukkig steekt dit team mentaal goed in elkaar, want na dit verlies werden alle overige wedstrijden gewonnen…en hoe. Er werd goed gevoetbald. Opdrachten die ze meekregen in wedstrijden werden goed uitgevoerd. Prachtige combinaties en aanvallen lieten ze in al die wedstrijden zien. De verdediging stond vaak goed georganiseerd en gaf weinig weg. Halverwege de competitie werd de doelstelling ook bepaald op bovenin meedraaien en eindigen bij de eerste drie, zodat we na de winterstop een klasse hoger onze kwaliteiten kunnen showen. Twee andere teams wonnen ook telkens hun wedstrijden. Winterswijk en HSC. Op een koude novemberdag moesten we naar Winterswijk. Het team was wel een beetje gespannen, want al vroeg in de eerste helft kwamen we 1-0 achter. Maar meteen toonden de jongens en meisjes hun mentale veerkracht. Langzaam trokken we de wedstrijd naar ons toe en met de rust stonden we dan ook al 2-1 voor. In de tweede helft werd de tegenstander helemaal van de mat gespeeld. Paal en lat werden meerdere keren geraakt, maar we keerden huiswaarts met een 6-1 overwinning. Een concurrent op achterstand gezet. Nu wilden we ook het maximale er uit halen en zorgen dat we kampioen zouden worden. De laatste wedstrijd was uit bij HSC en dan moest het gebeuren. In een directe confrontatie met de enige overgebleven concurrent. Alleen liet HSC voor die tijd al wat punten liggen, zodat toch Winterswijk de enige ploeg was die nog op gelijke hoogte kon komen met ons, als we de laatste wedstrijd zouden verliezen.

De opdracht op zaterdag 15 december was duidelijk. Met minimaal 1 punt terug naar Rekken. Het werden er uiteindelijk 3. De eerste helft werd er zeer goed gevoetbald en is HSC slechts 1 keer inde buurt van onze goal geweest. Het stond echter slechts 1-0 in het voordeel van Rekken. Er werden vele mogelijkheden gecreëerd, maar de bal ging er niet vaker in. De tweede helft was er dus nog van alles mogelijk. HSC kwam ook wat beter voor de dag en creëerde nu ook enkele mogelijkheden, maar de keeper hield ze er goed uit en de verdediging stond goed georganiseerd te verdedigen. Zelf kregen we ook kansen en uit een snelle aanval werd het 2-0. De 3-0 viel even later ook en was van grote schoonheid. Een hoge lob over de keeper verdween via de paal in het netje. Vlak voor tijd kon HSC dan toch wat terugdoen en werd de eindstand op 3-1 in het voordeel van Rekken gezet. De eerste seizoenshelft zit er op. Het kampioenschap is binnen en met medaille keerden we naar Rekken terug. In de kantine werd er samen patat gegeten en daarna werd de kou getrotseerd en een rondje door het dorp gereden op de platte wagen. En nu op naar de vierde klasse.