UDI – Rekken

3 dagen voor Sinterklaas hoopt Rekken1 zichzelf een mooi Sinterklaascadeau te geven, maar dan moet dat wel gebeuren tegen het sterke UDI uit Enschede. Na een goede trainingsweek en een sterke 2de helft tegen Tubanters zit er weer wat extra positieve energie in de ploeg. Zeker als Aanvoerder Patrick Nijland weer hersteld is van een hamstringblessure. De volgende namen stonden om 14:00 uur in Enschede aan de aftrap, onder leiding van N. Lammers uit Eibergen.

1.Dylan Bijlsma
2.Bram Helmers
3.Patrick Nijland C
4.Kevin Stokkers
5.Mike Kerkemeijer
6.Thijs Tankink
7.Koen Konniger
8.Damas Damen
9.Thies Diepenmaat
10.Timo Buunk
11.Merijn Roos

Reserves:
12.Tom Bannink
13.Joey Vos
14.Jasper Stein
15.Daan Scholte van Mast

 

Rekken speelde in de openingsfase de bal achterin goed rond, maar had veel moeite om de weg naar voren te vinden. UDI wachte geduldig af tot Rekken het middenveld bereikte en probeerden van daaruit te bal te veroveren. Dat resulteerde in een paar gevaarlijke momenten voor het doel van de Rekken goalie. De achterhoede probeerde wat meer de bal rechtstreeks naar Koen en Merijn  te verplaatsen en hen aan het werk te zetten. Dat leverde Rekken een aantal corners op die aardig gevaarlijk waren. Na een half uur spelen verloor Rekken de slag op het middenveld en werd de zeer gevaarlijke spits van UDI via een steekbal tussen de defensie van Rekken weg gestuurd, die bleef zeer rustig en ronde het bekwaam af wat leidde tot de 1-0. In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er niet veel.

Na een kop thee ging Rekken voor de gelijkmaker maar had het wederom veel moeite om voor de goal van de tegenstander te komen. De degelijke achterhoede en een sterk spelend middenveld van de ploeg uit Enschede had het prima voor elkaar. Na een verloren duel rond de middenlijn werd de bal in de loop meegegeven aan de snelle spits van de tegenpartij, die schoot vanaf de 16 meter prima raak. 2-0. Weer een tegenslag voor de mannen van Edwin.

Na enkele wisselingen (Jasper voor Thies, Tom voor Patrick en later Joey voor Damas) kwamen er langzaamaan wat meer mogelijkheden. Nadat een afgeslagen voorzet van Merijn opnieuw werd ingebracht richting Jasper werd er een overtreding op hem gemaakt met als gevolg penalty, De kans op de aansluiting. Kevin zette de keeper op het verkeerde been en schoot de bal onder in de rechter hoek. 2-1.

Nu de aansluiting er was moest er doorgedrukt worden. Met een aantal goede ballen via de zijkant stichtte Rekken gevaar in de 16 meter maar helaas zonder resultaat.  Vlak voor het verlopen van de speeltijd speelde UDI veelal de lange bal. In de 90 minuut was het dan ook raak, vanuit de doeltrap van de doelman werd de bal verkeerd ingeschat door de achterhoede van Rekken. Hier wist de snelle en doel gerichte spits van UDI wel raak mee en passeerde voor de 3de keer die middag onze doelman. Vlak hierna was de wedstrijd dan ook afgelopen. Wederom een Nederlaag. Zondag 9 December speelt Rekken de laatste thuiswedstrijd van 2018 Rekken speelt dan tegen Emos dat in de middenmoot staat. Worden er nog broodnodige punten gehaald voor de winterpauze?   Komt het zien, Aankomende Zondag!

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.