Eibergen3- Rekken3

Zondag 18 november 2018 was het zover. De belangrijkste wedstrijd van dit seizoen stond weer op het programma, de derby Eibergen 3 – Rekken 3. Eibergen staat bij aanvang op de 6e plaats met 7 punten uit 6 wedstrijden, Rekken staat onderaan met 1 punt uit 6 wedstrijden. Rekken 3 had wederom niet voldoende spelers van zichzelf, dus werden we deze week wederom geholpen door enkele heren van een ander team. Deze zondag werden we geholpen door Lars Koldewij (5e), Rob Ordelman (4e), Robbin Wantia (2e) en Daan Scholte van Mast (2e).

Geblesseerd:    Ronald

Wouter Grooters was afwezig vanwege het fluiten van Rekken 2 en Tom Griesen deed met een ander elftal mee.
Na een warming-up om zowel onze spieren op te warmen als onze speelhelft van de rijp te ontdoen, konden we beginnen. De tos werd verloren dus moesten we van helft wisselen en daardoor keken we tegen een vervelend laagstaande zon in.

Na de beschamende wedstrijd van vorige week, speelden we deze week wel een sterke eerste helft. Met daarin kansen over en weer, maar die waren jammer genoeg niet aan ons besteed en Daan wist gelukkig zijn doel ook leeg te houden. Na een korte onderbreking halverwege de eerste helft, door een losgeslagen hond die de bal voor zichzelf wou hebben, gleed Jari aan de zijlijn uit doordat dat deel van het veld nog geen zonnestraal had gezien. Hij viel ongelukkig en kon de wedstrijd niet voortzetten. Bjorn, die normaal op doel staat, moest zijn opwachting maken als veldspeler. Het schouwspel ging door, maar bij rust stond het nog altijd 0-0.

Na de thee had Eibergen het betere van het spel en dat resulteerde uiteindelijk in de 1-0. Het bleef lang 1-0. Zo’n kwartier voor tijd, Rob was inmiddels in het veld gekomen voor de geblesseerd geraakte Rutger, werd de marge vergroot door de Eibergenaren: 2-0. Enkele minuten later kreeg Rekken een corner, Eibergen wist de bal niet weg te werken en na een schot van Raoul van rond de 16 liep de keeper de bal los en wist Bjorn van dichtbij de bal erin te schieten 2-1.

Na de 2-1 werd Eibergen wat nerveus en gingen wij hoger druk zetten om op die manier hopelijk de 2-2 te forceren. De 2-2 kwam er niet, Eibergen benutte de ruimte die ontstond en wist de beslissende 3e goal te maken.

Kortom een goede wedstrijd die helaas geen punt(-en) heeft opgeleverd.

Eindstand: Eibergen 3 – Rekken 3: 3-1.

Volgende week: SP Rekken 3 (11e) – HSC’21 6 (10e)