Rekken 4

Rekken 4 – Lochuizen 2 van 11 november.
“Het was een frisse herfstochtend na een natte nacht. De eerste appjes over een eventuele afgelasting waren al over de app gegaan. Keeper Boevink zag het namelijk alweer aankomen dat hij een nat pak zou krijgen van het duiken. Echter bleef de afgelasting uit en konden de heren van Rekken 4 zich opmaken voor een mooie pot kelderklasse voetbal op de zondagochtend. De motivatiespeech van het leidersduo kon achterwege blijven door het feit dat de tegenstander als een stel toffe boys aan kwam zetten met een draagbare box om het sportpark lastig te vallen met slechte muziek. Ook de uitgebreide warming up van Lochuizen, inclusief een positiespelletje, zorgde voor vreemde blikken bij het Rekkense team.
Dat een dergelijk warming up alleen maar negatief is voor de wedstrijd bleek al na 20 sec na het eerste fluitsignaal. Vanaf de aftrap gaf Harm een lange bal op Nick, die direct voorzette. Eddy schatte de bal op waarde en verzilverde direct de eerste kans, 1-0. Rekken bleef na de eerste goal gas geven en de keeper van Lochuizen kon, ondanks de krokodillenknuffel in het net, de goals van Harm, Nick en Eddy niet voorkomen in de eerste helft . Hierbij moet wel vermeldt worden dat de vrije trap van Nick er zeker houdbaar uit zag. Desalniettemin ging Rekken met een comfortabele 4-0 naar de thee.   Na de thee duurde het iets langer voor Rekken het scoren hervatte, maar toch stond er na 30 minuten in de tweede helft een mooie voorsprong van 8-0 op het scorebord. Rekken liet hierdoor de teugels wel wat vieren. Of dit kwam doordat Mark Rhebergen na lang blessureleed zijn rentree maakte, is lastig te zeggen. Maar het feit was wel Lochuizen meer aan voetballen toe kwam en enkele malen gevaarlijk werd. Dit resulteerde in 2 onnodige tegentreffers, waardoor de eindstand werd bepaald op een mooie 8-2 overwinning voor Rekken 4.

Rekken 4 staat nu samen met Markelo op 18 punten uit 7 wedstrijden, maar mag zich door een beter doelsaldo toch koploper noemen.”
Bon Boys 5 – Sp. Rekken 4 van 18 november.
“Nadat er vorige week was gewonnen kon Rekken 4 zich deze week als koploper opmaken voor een lastige pot tegen Bon Boys 5. De Boys begonnen goed en fel waardoor Rekken niet goed in de wedstrijd kon komen. Na enkele gevaarlijke aanvallen over de rechterkant, waar back Wessels enkele malen onder, over en langs de bal vloog, kwam Bon Boys er weer over dezelfde kant gevaarlijk door. Na een demarrage van de rechtsbuiten van Bon Boys volgde een lage voorzet die op waarde werd geschat. Rekken stond 1-0 achter en moest aan de slag. Helaas resulteerde de achterstand niet in een omslag in de instelling bij Rekken en bleef Bon boys de bovenliggende partij. De Rekkense gelijkmaker viel dan ook redelijk uit de lucht. Na een diepe bal op spits Michorius, kon hij de bal panklaar leggen voor de opgestoomde Koerselman. Hij bedacht zich geen moment en joeg het leer in de touwen. Dit bracht Rekken eindelijk in de wedstrijd waardoor zij in de laatste 10 minuten van de eerste helft de betere partij waren.
Na de thee kwam Rekken een stuk beter uit de kleedkamer. Er volgde direct een grote kans waar spits Eddy als een flying dutchman de bal 20 cm naast het doel kopte. Rekken bleef daarna de bovenliggende partij en werd meerdere malen gevaarlijk, echter bleek de keeper een lastige sta in de weg. Ook de leider bleek een fanatieke man die zijn eigen vlagger aanspoorde om meer voor buitenspel te vlaggen. Rekken kwam toch na 30 minuten op voorsprong. Een vrije trap van Ten Brinke werd binnengekopt door de hoog springende Van der Luyt. Rekken kwam verdiend op een 2-1 voorsprong. Van deze voorsprong kon Rekken helaas slechts 8 minuten genieten. Een voorzet van de linkerkant werd met een halve volley fenomenaal binnengeschoten door een vrij staande Bon Boys speler. Keeper Boevink kon slechts toekijken hoe het leer in de kruising verdween.  Met een 2-2 gelijkspel moet Rekken 4 helaas de koppositie weer afstaan aan Markelo. Gelukkig wordt de kampioen niet in november bepaald en kan Rekken weer in de achtervolging. “