Sp.Rekken25+, 7 tegen 7

Sinds dit seizoen zijn we bij Sp. Rekken begonnen met een 25+, 7 tegen 7 vrouwenteam. We spelen in de KNVB competitie, op een half veld, 7 tegen 7. Om de week hebben we een wedstrijd op een doordeweekse avond. Daarnaast trainen we één keer in de week onder begeleiding van onze oud teamgenoot Sharon Wegdam.  Erg leuk en geweldig dat ze dit wil doen. ?

De eerste wedstrijd hebben we thuis gespeeld tegen UD Weerselo. Dit vonden we allemaal best spannend, aangezien we niet goed wisten wat we konden verwachten. We hebben allemaal in een 11-tal gevoetbald en nu in het 7-tal, met toch wel andere regels. We begonnen met goede moed. Eerst even uitvinden hoe we het beste konden spelen en wie op welke positie ging staan. Al gauw stonden we met 1-0 voor. Maar ook de 1-1 werd al voor de rust door de tegenstander gemaakt. In de rust bleek dat we toch beter met een vrouw op het midden konden gaan spelen. Dit bleek de juiste optie. We scoorden snel en gingen steeds beter spelen. UD maakte het ons niet gemakkelijk. Toch scoorden we nog 3 keer en werd de eerste wedstrijd gewonnen met 4-1.

Onze tweede wedstrijd was uit tegen FC Berghuizen. Deze wedstrijd ging al veel beter. De tegenstander was toch niet zo goed als dat we dachten. We stonden dan ook al snel voor. We gingen de rust in met een 5-0 voorsprong. In de tweede helft was het spel voornamelijk aan de kant van de tegenstander en waren wij grotendeels in de aanval. Uiteindelijk hebben we met 16-0 gewonnen.

Mocht je na dit verhaal enthousiast zijn geworden. We nog wel op zoek naar dames, rond de 25 jaar of ouder, die mee zouden willen voetballen, aangezien een aantal van onze dames zwanger is. Dus mocht je het leuk vinden om een keer mee te trainen of een wedstrijd te komen kijken. Neem gerust contact met ons op.