“Onstuimige” wedstrijd Sp Rekken DA2 – Rietmolen DA1

Vandaag alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Rietmolen. Helaas was het niet mogelijk de wedstrijd te verplaatsen, aangezien we graag ons Dames 1 wilden aanmoedigen, die nog een beslissingswedstrijd moesten spelen tegen Gendringen om in de 3e klasse te kunnen blijven. Spannend….
Dit seizoen zijn we sterk begonnen, vijf wedstrijden op rij gewonnen. Maar, na een dip is het ons net niet gelukt om twee weken geleden “de beste van de slechtsten” te worden.
Afgelopen week geen wedstrijd, dus we hebben ons lekker op kunnen laden voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. Zouden we deze wedstrijd dan nog winnend kunnen afsluiten?
We beginnen, net als altijd, met de wedstrijd bespreking. Alleen dit keer ging dat wel even iets anders dan anders. Ivonne vertelde ons dat we de laatste wedstrijden met 12 i.p.v. 11 speelsters hebben gespeeld. Dit lijkt op competitie vervalsing, toch!!
Maar, niets is minder waar. Ivonne vertelde dat ze zwanger is! Echt super geweldig en nogmaals gefeliciteerd! Dit gaf echter wel een probleempje, aangezien ze deze wedstrijd op doel zou staan. Dat was natuurlijk niet zo’n goed idee. Even snel wat schuiven in de opstelling, wat op zich niet zo’n probleem was, want voor het eerst dit seizoen waren we vandaag compleet en was iedereen fit!
Ivonne dan toch maar weer gewoon in de spits, Lisa op doel en Iris centraal achterin. Verrassende plek voor Lisa, maar vooral voor Iris, die normaal altijd in de voorhoede speelt.
Na een wat onwennig begin van de wedstrijd voor Iris, liep de wedstrijd toch goed. Door haar snelheid en de goede coaching van Laura en Lisa speelde ze achterin net zo makkelijk als voorin. Ondersteund door de backs Annika en Marieke die menig duel wisten te winnen, speelden we in de eerste helft zeer aanvallend. Het middenveld met Chantal, Bregje en Ilse kon daardoor veel mee spelen in de aanval. Hierdoor konden we veel druk zetten op de helft van de tegenstander, waardoor we kansen creëerden door onze voorhoede met Ivonne, Julia en Lieke. Na 25 minuten konden Tanja en Anniek een nieuwe impuls aan de wedstrijd geven door te wisselen met Ilse en Annika. Met een 1-1 op het scorebord, naar de kleedkamer.
In de rust even weer iedereen op scherp zetten, maar toen kwam de teleurstelling, toen we hoorden dat Dames1 achter stond met 2-0. Dit hield de gemoederen wel even bezig. Dit toch maar even van ons afzetten en weer concentreren op onze eigen wedstrijd.
Ook de tweede helft hebben we goed gespeeld, met Shannon aan de rechterkant voor Bregje. Uiteindelijk komen we voor met 3-2.  Zullen we dan toch gaan winnen?
Op het eind dan nog een vreemde bal bij ons doel, die achter lijkt te gaan. Deze bal komt dan toch nog ongelukkig voor het doel en floept er dan nog ongelukkiger in. De 3-3.
Helaas, net niet gewonnen…..we hadden het wel verdiend.
Ondanks dat we het net niet konden winnen vandaag heeft Lisa toch een zeer goede wedstrijd gekeept, en is daardoor ook verdiend Woman of the Match geworden! Lisa, het keepers probleem voor komend seizoen is dus opgelost?

Vandaag was het ook de laatste wedstrijd voor Lieke, Anniek en Shannon, die gaan stoppen met voetballen. Natuurlijk hoorde daar de publieks wissel bij en na afloop van de wedstrijd een kado namens alle dames.
Lieke, Anniek en Shannon bedankt voor de leuke voetbal jaren en veel succes.
Mochten jullie ons of het voetballen gaan missen, zijn jullie natuurlijk weer van harte welkom.
Zo onstuimig en onberekenbaar het weer vandaag was, zo onstuimig verliep ook onze wedstrijd….