Grol 8 – Rekken 3

In de ijzige wind werd er bij Grol op kunstgras tegen de titelfavoriet gespeeld. Onze scouts hadden een pittige wedstrijd voorspeld en dat werd het ook.We begonnen erg sterk aan de wedstrijd en konden, tegen de wind in, Grol op eigen helft vastzetten. Dit leidde tot een grote kans voor Eddy. Hij onderschepte een foute breedtebal maar miste met links voor open doel. Niet veel later namen we wel brutaal de leiding. Na goed voorbereidend werk van Pieter en Barry, kon Kasper vanaf randje 16 binnenschuiven. Na onze goal kwam Grol beter in de wedstrijd en kwamen we goed weg toen van dichtbij slechts de lat werd geraakt. Maar toch ging het mis, een dieptebal werd door de wind opgepikt en net gemist door Eric, daardoor kon de spits van Grol de 1-1 maken. We kwamen steeds meer onder druk te staan en kregen de bal steeds moeilijker weg. Gelukkig stond Jorg, uit de A, uitstekend te keepen en hield hij zijn doel verder schoon. De rust kwam voor ons geen minuut te vroeg.

In de rust gingen de moegestreden Eddy en Eric naar de kant, Harm en Rob kwamen in hun plaats.
We hadden de thee nog niet op of we stonden op achterstand. Wederom werd een dieptebal, door de wind, niet goed ingeschat en kon Grol weer scoren,  2-1. We probeerden uit alle macht de aanval te zoeken, maar kwamen daar moeilijk aan toe, grote kansen hebben we de tweede helft niet gecreëerd. Grol daarentegen had het betere van het spel en kon makkelijker combineren. Ze kwamen dan ook twintig minuten voor tijd op 3-1. In de loop van de tweede helft liepen de gemoederen aan beide kanten hoog op, scheldpartijen en lelijke overtredingen werden door de scheidsrechter niet bestraft wat in de laatste 10 minuten tot escalaties leidde. Heino, Olliver en hun keeper werden vroegtijdig naar de kant gestuurd.
Na dit verlies kunnen we de bandjes wel weer leeg laten lopen. Hoe dan ook, ik ben trots op het team, we hebben het een sterkere tegenstander toch flink lastig kunnen maken. 2e paasdag wacht Grol weer, maar dan op ons eigen terrein en dan gaan we het ze nog een keer zo lastig mogelijk maken!